Τα ωμά, φρέσκα παντζάρια βοηθούν στο καθαρισμό του συκωτιού και στην υποστήριξη της αποτοξίνωσης, και θεωρώ ότι ο πιο εύκολος τρόπος να τα καταναλώσετε ωμά είναι σε σμούθι ή χυμούς.
Με βάρος περίπου στο 1.5 κιλό, το συκώτι είναι αναμφισβήτητα το πιο πολυάσχολο όργανο καθώς επιφορτίζεται με το σημαντικό έργο της αποτοξίνωσης του σώματος. Στη φυσικοπαθητική δε ξεκινάς κανένα πρωτόκολλο και καμία θεραπεία αν δεν έχεις πρώτα φροντίσει ότι λειτουργεί σωστά το συκώτι, μιας και είναι το α και το ω στην ολιστική υγεία. Κάθε λεπτά το συκώτι επεξεργάζεται γύρω στα 3 μεγάλα ποτήρια αίματος για απομακρύνει θρεπτικά στοιχεία, τοξίνες, καρκινογόνες ουσίες και άλλα απορρίμματα του μεταβολισμού.
Οι τοξίνες είτε θα αποσυναρμολογηθούν είτε θα αποθηκευτούν ανάλογα με τον όγκο τους. Αν το συκώτι επιβαρυνθεί πολύ και οι τοξίνες συσσωρευθούν τότε το σώμα θα ξεσπάσει με τα ακόλουθα φυσικά συμπτώματα: γρίπη, φαγούρα, διάρροια, ακμή, πονοκεφάλους, αϋπνία, έκζεμα και χρόνια κόπωση. Κι επειδή η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία, ένα από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε το συκώτι σας είναι η κατανάλωση ωμών παντζαριών.
Υλικά (για 1 ποτήρι)
- 2 μικρά ωμά παντζάρια, καθαρισμένα
- 1 καρότο
- 1/2 μήλο
- 1 εκ τζίντζερ
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 2 κτ σούπας λιναρόσπορο σε σκόνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ με ένα ποτήρι νερό. Έτοιμο!!
Πηγή: The Saucha Life
Discussion about this post