Οι παράξενες σαλάτες της ένδειας είναι όπως υποστηρίζουν οι διαιτολόγοι, πλούσιες σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Όταν όμως οι λιμοκτονούντες Αθηναίοι ξερίζωναν αγριόχορτα, μοναδικός τους σύμβουλος ήταν το άδειο στομάχι. Έτσι δημιουργήθηκε και η σαλάτα από γαϊδουράγκαθα!
Από το βιβλίο της Ναταλίας Σαμαρά
Ναι, μη γελάτε, γίνεται μια νοστιμότατη σαλάτα από τρυφερά φύλλα, όταν δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί τα σκληρά αγκάθια. Αλλά κι αν υπάρχουν κάποια τα κόβουμε με το ψαλίδι.
ΥΛΙΚΑ
• Άφθονα τρυφερά γαϊδουράγκαθα
• Αρκετές λεμονόκουπες
• Αλάτι
• Λάδι πάντα με οικονομία
• Λεμόνια για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε καλά τα φύλλα
2. Τα ρίχνουμε μαζί με τις λεμονόκουπες σε κατσαρόλα όπου βράζει μπόλικο νερό και τα βράζουμε σκεπασμένα για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους
3. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε
4. Ρίχνουμε λάδι, λεμόνι, αλάτι στο πιάτο μας
Discussion about this post