Οι παράξενες σαλάτες της ένδειας είναι όπως υποστηρίζουν οι διαιτολόγοι, πλούσιες σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Όταν όμως οι λιμοκτονούντες Αθηναίοι ξερίζωναν αγριόχορτα, μοναδικός τους σύμβουλος ήταν το άδειο στομάχι.
Από το βιβλίο της Ναταλία Σαμαρά
Μια σαλάτα, με ιδιαίτερη γεύση και μυρωδιά σαν από άγρια χόρτα του βουνού.
ΥΛΙΚΑ
• Μια αγκαλιά μαργαρίτες, αν είναι δυνατόν να μην έχουν ανθίσει για να είναι τρυφεροί οι βλαστοί τους
• Λάδι με οικονομία (τότε)
• Μπόλικα λεμόνια
• Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ξεδιαλέγουμε αυτές με τους πιο τρυφερούς βλαστούς
2. Καθαρίζουμε από άνθη, μπουμπούκια, ξερά φύλλα και πλένουμε καλά
3. Τις ρίχνουμε σε άφθονο βραστό νερό και σκεπάζουμε, όπως πάντα, για να μην γίνει χακί το όμορφο πράσινο χρώμα τους
4. Τις βράζουμε καλά και αφού τις σουρώσουμε, σερβίρουμε προσφέροντας χωριστά λάδι, λεμόνι και αλάτι
Discussion about this post