Γιορτές 1943-44. Ακριβώς πριν από 75 χρόνια. Οι νοικοκυρές προσπαθούσαν να γεμίσουν το γιορτινό τραπέζι με ‘’λιχουδιές της ένδειας, ενώ οι καρδιές γέμιζαν με ελπίδα’’.
Από το βιβλίο της Ναταλία Σαμαρά
Απλός χυλός από μπομποτάλευρο γλυκασμένος με ριτσέλι (πετιμέζι). Οι λέξεις πολέντα και ριτσέλι δημιουργούσαν, κυρίως στα παιδιά, την ψευδαίσθηση ξένης ‘‘σπεσιαλιτέ’’.
ΥΛΙΚΑ
• 1 φλιτζάνι μπομποτάλευρο
• 2 φλιτζάνια νερό
• 1-2 κουταλιές ριτσέλι
• 1 χούφτα σταφίδες μαύρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Διαλύετε στο νερό το ριτσέλι.
- Βράζετε το νερό και ρίχνετε το μπομποτάλευρο.
- Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς.
- Στην τελευταία βράση ρίχνετε τις σταφίδες και ανακατεύετε ώσπου να δέσει.
- Σερβίρετε σε σαλατιέρα.
Discussion about this post