Έντυπο που διαβάζεται

Site που δεν βομβαρδίζει

Ένας cozy, χαρούμενος χώρος, ντυμένος σε παιχνιδιάρικες κίτρινες και πράσινες αποχρώσεις, σε καλεί να κάτσεις αναπαυτικά. Εδώ και δύο μήνες, η Ομπρέλα αποτελεί σημείο συνάντησης για διάβασμα, brunch και κους κους με φίλους, απ’ όταν ο Χέμαντ και η Κατερίνα άνοιξαν σε ένα γνώριμο σημείο του Παγκρατίου ένα καφέ με νέο χαρακτήρα, για να χωρέσει τους ανθρώπους της πόλης που ψάχνουν για ένα διάλειμμα χαλάρωσης. 

Η minimal αισθητική κρατάει τις αισθήσεις μας χαμηλά, έτοιμες να αφουγκραστούν τη μεστή γεύση του premium καφέ. Εδώ οι άνθρωποι συναντούν την ποιότητα και μπραντσάρουν στον κόσμο των γεύσεων. Ξεκινάω με το σκανδιναβικό salmon gravlax, ψημένο με gin, πορτοκάλι και λεμόνι και ξεφεύγω από τις μέχρι τώρα γνωστές γεύσεις. 

Πιστεύεις είναι λίγο νωρίς για αλίπαστο ψάρι; Τότε δοκίμασε το naan, την ινδική πίτα που ξεγελάει εύκολα την πείνα σου. Προτείνω τη vegan επιλογή με καπνιστή μελιτζάνα που κερδίζει τον ουρανίσκο όλων.

Οι διαφορετικές εμπειρίες στο brunch καλά κρατούν. Ειδικά όταν συνδυάζονται με γνώριμα υλικά, όπως το αυγό και η πατάτα. Τα δύο τελευταία ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ελβετικό πιάτο rösti.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση καθώς βρισκόμουν «κάτω» από την Ομπρέλα, ήταν ότι ο Χέμαντ και η Κατερίνα έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν ένα γαστρονομικό ταξίδι κρατώντας τις καλύτερες ελληνικές πρώτες ύλες. Το αποτέλεσμα σαφώς δικαιώνει τους ίδιους, αλλά και όσους έχουν την τύχη να κοπιάσουν στον χώρο τους. 

Το ταξίδι στον κόσμο του brunch συνεχίζεται, αυτή τη φορά με καβουρμά συνοδευόμενο από τσιγαριστά χόρτα και γιαούρτι. Για να δημιουργήσεις μια ξεχωριστή εμπειρία στο τραπέζι σου δοκίμασε και τον σπιτικό χυμό ginger ale. 

Όντας και οι δύο σεφ, οι ιδιοκτήτες της Ομπρέλα λειτουργούν ως δοκιμαστές των συνταγών τους. «Βασιζόμαστε σε γνώριμες σε μας συνταγές, χωρίς να τις κοπιάρουμε. Πρώτα δοκιμάζουμε και μετά σερβίρουμε» αναφέρει η Κατερίνα.

«Αντί για το κλασικό ιταλικό αλλαντικό, εμείς χρησιμοποιούμε προσούτο προβατίνας. Άλλες πρώτες ύλες που μας ενδιαφέρουν είναι το κυανό, το πρώτο μπλε τυρί από κατσικίσιο γάλα στην Ελλάδα, ή η κρασογραβιέρα Κρήτης» συμπληρώνει ο Χέμαντ. 

Η χαλάρωση στην Ομπρέλα συνεχίζεται μέχρι αργά. Τζαζ και groovy μουσική παίζει στο background, με το μενού να αλλάζει σε ανοιχτά πιάτα για να συνοδεύσουν τα φυσικά κρασιά χαμηλής παρέμβασης που δύσκολα γεύεσαι αλλού! Και για τους λιγότερο «ψαγμένους» πρόκειται για κρασιά που «έρχονται» από δεντροκλήματα, τα οποία αναπτύσσονται χωρίς φυτοφάρμακα έξω στη φύση με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση. Έξι ετικέτες φέρνουν στην Ομπρέλα τις γεύσεις του κλήματος από Πήλιο μέχρι Αρχαία Ολυμπία και περιλαμβάνουν λευκό, ροζέ, κόκκινο, αλλά και πορτοκαλί κρασί, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, σα να πίνεις φυσικό χυμό σταφυλιού!

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist