Έντυπο που διαβάζεται

Site που δεν βομβαρδίζει

Σούπα: Η υ​γρή μορφή της ζεστασιάς

Από τη Σκύρο στην Αθήνα… 
με αγάπη!

Η ιστορία αυτού του μαγαζιού ξεκινάει πριν από 16 χρόνια στο νησί της Σκύρου και από μία κληρονομιά. Την κληρονομιά του θείου που έγινε μαγαζί και προς τιμήν του ονομάστηκε «Οι ιστορίες του μπάρμπα». Τα τελευταία 4 χρόνια βρήκε στέγη και στο Ν. Ηράκλειο κι έτσι έχουν και οι Αθηναίοι την ευκαιρία να απολαύσουν τα θαλάσσια πλάσματα του νησιού.

Το μαγαζί «μυρίζει» από το δρόμο κιόλας νησί, αφού σε υποδέχεται μία αγέρωχη βουκαμβίλια και μία καγκελόπορτα.

Ανεβαίνοντας στον πρώτο όροφο, το εσωτερικό του μαγαζιού συνεχίζει να μας ταξιδεύει με τα όμορφα χρώματα, τα σκυριανά θαλασσόξυλα, τις φωτογραφίες από το νησί, τις λευκές κουρτίνες και όλα αυτά τα παραδοσιακά αντικείμενα που συμπληρώνουν τέλεια το σκηνικό. Και τι άλλο θα μπορούσε να ταιριάζει καλύτερα στα τραπέζια αυτού του μαγαζιού αν όχι φρέσκα ψάρια, όστρακα και θαλασσινά! 

Το μενού δεν αποκλίνει ούτε στο ελάχιστο από τη φιλοσοφία της Σκύρου και της θάλασσάς της κι έτσι δε θα βρεις κανένα πιάτο που να μην έχει σχέση με το ψάρι και τα θαλασσινά. Πρόκειται δηλαδή για μία γνήσια ψαροταβέρνα η οποία ξέρει την ιστορία της, την τιμά και μας την παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο μέσα από το περιβάλλον και τα πιάτα της. Το highlight είναι η ταράτσα η οποία διαμορφώνεται κατάλληλα κατά τους χειμερινούς μήνες για να κρατάει όλο το χρόνο τους ψαροφαγάδες… στα ύψη των περιστάσεων. Κοπιάστε!

«Οι ιστορίες του μπάρμπα» προτείνουν: Ψαρόσουπα

Ποια άλλη σούπα θα ταίριαζε να φάει κανείς σε αυτό το μέρος εκτός από την αγαπημένη σε όλους μας ψαρόσουπα; Με τον ροφό να κρατάει τα ηνία και τα λαχανικά να δίνουν τον ρυθμό, αυτή η σούπα είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες που το μέσα μας ζητάει κάτι νόστιμο, ζεστό και θαλασσινό. Και επειδή σούπα σημαίνει φροντίδα, «Οι ιστορίες του μπάρμπα» φροντίζουν για εμάς έχοντας ήδη το ψαράκι καθαρισμένο μέσα στη σούπα. 

Πληροφορίες 2102837223

Πευκών 3, Νέο Ηράκλειο

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist