Εξαίρετοι μεζέδες για εκείνα τα ‘‘πάρτι’’ όπου ο καθένας κουβαλούσε το φαγητό του κι όλοι μαζί γλεντούσαν τραγουδώντας τραγούδια που σατίριζαν την πείνα και τη δυστυχία της Κατοχής. (Ο Έλληνας μπορεί να χάσει τα πάντα, ποτέ όμως το χιούμορ). Ώσπου να ακούσουμε τα αντίστοιχα τραγούδια του σήμερα, ας δοκιμάσουμε τους κεφτέδες του τότε.
Από το βιβλίο της Ναταλία Σαμαρά
Οι κεφτέδες από μπομποτάλευρο (αλεύρι καλαμποκιού) γίνονται τραγανοί, κάπως σαν πατατοκεφτέδες.
ΥΛΙΚΑ
• 250-300 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού
• 3-4 κρεμμύδια τριμμένα
• Άνηθο
• Λίγο λεμόνι
• Λίγη σόδα
• Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο*
• Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε τα υλικά
- Ζυμώνουμε τους κεφτέδες
- Τους πλάθουμε και τους τηγανίζουμε
* Κατά τη διάρκεια της Κατοχής υπήρχε επάρκεια μπαχαρικών, αφού δεν υπήρχε ιδιαίτερη ζήτηση.
Discussion about this post