Έντυπο που διαβάζεται

Site που δεν βομβαρδίζει

Λίγο καφέ, λίγο brunch και το ρακόμελο. Οτιδήποτε κι αν τραβήξει η όρεξή σου θα φυτρώσει στον cozy χώρο της Αρbarόριζα. 

Ένα περιβάλλον που φημίζεται για πολλά, αλλά κυρίως για τους ανθρώπους του που σε κάνουν να αισθάνεσαι όχι απλός θαμώνας, αλλά φίλος, ένα αναπόσπαστο κομμάτι του χώρου αυτού. 

Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας κι αν βρεθείς στο Παγκράτι, η Αρbarόριζα σε περιμένει για λαχταριστό αλμυρό ή γλυκό brunch –ναι καλά είδες, δεν πα να θες να φας brunch 8 η ώρα το απόγευμα, στην Αρbarόριζα θα το έχεις απευθείας σερβιρισμένο στο τραπέζι σου! 

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους ιδιοκτήτες της Αρbarόριζα που με το μότο τους «Brunch κάθε ώρα της ημέρας, χωρίς περιορισμούς» αφουγκράστηκαν τον κάθε ένα από μας που δεν πρόλαβε να brunchίσει νωρίτερα –ο καθένας για τον δικό του λόγο– δίνοντάς του αυτή την ευκαιρία. 

Άλλωστε, το Greeklishbreakfast με τηγανητά αυγά, μπέικον και μοσχαρίσια λουκάνικα συνοδευόμενα από πατάτες τρώγεται με πολλή όρεξη κάθε ώρα της ημέρας. Εάν έχεις ανάγκη από ένα boost ενέργειας, το Yoghurtbowl με granola και φρούτα εποχής θα σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι, αφήνοντας στον ουρανίσκο σου μια γλυκιά επίγευση.

Βέβαια, η Αρbarόριζα αποτελεί σημείο αναφοράς στο Παγκράτι για τα πάρτι της, που παίρνουν χρώμα από disco κάθε βράδυ που ανάβει η ντισκομπάλα. Παρέες μπερδεύονται μαζί με τη μουσική, με τον DJ να αναμειγνύει το Σαββατόβραδο όλα τα είδη χορευτικής μουσικής από τα ‘80s μέχρι σήμερα. 

Κι όπως μπερδεύονται τα μουσικά κομμάτια, έτσι μπερδεύεται και το αλκοόλ. Πρωτοποριακά signature cocktails παντρεύουν ελληνικά αποστάγματα με ξεχωριστές γεύσεις. Το Tosca ρίχνει στο τσίπουρο μια κουταλιά από χειροποίητο σιρόπι μελιού, ενώ στο Bitterkiss η ρακή ανακατεύεται με το Aperol και υποδέχεται άρωμα από δεντρολίβανο. Στην Αρbarόριζα τα hot cocktails είναι γεγονός! Προτείνω το Μελομακάρονο σε όσους αγαπούν το ομώνυμο γλυκό αλλά και το ρακόμελο, ενώ βρίσκουν πάντα ευκαιρία να θυμηθούν κάτι από Χριστούγεννα. Για το τέλος άφησα το Blazer, στο οποίο το ελληνικό brandy σιγοψήνεται με λικέρ βερύκοκο, ενώ ρέει βούτυρο και καραμέλα. Προσοχή! Μην τo φάτε, πιείτε τo!

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist