Κατοχική συνταγή για υπέροχη μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη. Τα δίσεκτα εκείνα χρόνια η ζάχαρη ήταν είδος σπάνιο και πανάκριβο.
Από το βιβλίο της Ναταλία Σαμαρά
Με τα σταφύλια, ειδικά τα σαββατιανά, μπορούμε να κάνουμε μια πολύ ωραία μαρμελάδα,
χωρίς καθόλου ζάχαρη.
ΥΛΙΚΑ
• Σταφύλια
• 1 φύλλο αρμπαρόριζας μαζί με το κοτσανάκι του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σουρώνουμε τα σταφύλια στο τρυπητό ώστε να μείνουν μέσα στο δοχείο μονάχα τα κουκούτσια (αν έχουν) και οι φλούδες. Καλύτερα ξύνουμε μια μια τις ρόγες στον τρίφτη πετώντας κουκούτσια και φλούδες.
2. Αδειάζουμε τον πολτό, μαζί με την αρμπαρόριζα, σε κατσαρόλα και τον βράζουμε ώσπου να πήξει.
3. Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και έχουμε μια πολύ υγιεινή μαρμελάδα.
Discussion about this post