Έντυπο που διαβάζεται

Site που δεν βομβαρδίζει

Ένα ιστορικό εστιατόριο που υπήρξε στέκι ανθρώπων της τέχνης, των γραμμάτων και του πολιτισμού, μα πιο πολύ είναι γνωστό ως η αγαπημένη γωνιά του Μάνου Χατζιδάκι. Ένας ρετρό χώρος με κορνίζες, αποκόμματα παλιών εφημερίδων με αφιερώματα και σκαλιστούς καθρέπτες να κοσμούν τους τοίχους, δίνουν την αίσθηση μιας άλλης εποχής, μιας παλιάς Αθήνας. Η ατμόσφαιρα ολοκληρώνεται με ζωντανή μουσική και καλλιτεχνικές παρουσίες. 

Στον Μαγεμένο Αυλό ακούμε τον φυσικό ήχο του βιολιού, της κιθάρας και του πιάνου που συνοδεύουν το τραγούδι. Παράλληλα, απολαμβάνουμε παραδοσιακά πιάτα, όπως κόκορα κρασάτο με χυλοπίτες, κοκκινιστό και ντολμάδες. Συνοδεύστε την περιβόητη πικάτα του Μαγεμένου Αυλού με τη σαλάτα “Μαγεμένος Αγρός”, που φέρει την υπογραφή του εστιατορίου. 

Εδώ, καθόμαστε αναπαυτικά στο τραπέζι μας θαυμάζοντας τα έπιπλα -πραγματικές αντίκες- και απολαμβάνουμε το πλήρες μενού flambé, που δύσκολα βρίσκουμε αλλού! Όλη η διαδικασία ψησίματος πραγματοποιείται μπροστά στα μάτια μας, αφού ο chef de flambage μαγειρεύει πάνω σε καροτσάκι, χρησιμοποιώντας τα υλικά του δίπλα από το τραπέζι μας! 

Στον Μαγεμένο Αυλό, η ελληνική κουζίνα μπερδεύεται με τη διεθνή σε μια γαστρονομική περιπέτεια. Από το fondue τυριών, που φτιάχνεται σε ειδικό σκεύος με φωτιά, περνάμε στο χιώτικο κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και μαστίχα Χίου. Ο κατάλογος ανανεώνεται ανάλογα με την εποχή, κι έτσι απολαμβάνουμε φρεσκότατα πιάτα. Δοκίμασε γευστικότατο μοσχάρι με κυδώνια, τώρα που είναι η εποχή τους! 

Ο Μαγεμένος Αυλός μας προσκαλεί κάθε Κυριακή μεσημέρι να γευτούμε τον μεγάλο οικογενειακό μπουφέ του, αποτελούμενο από 10 κρύα και 10 ζεστά πιάτα. Η παραδοσιακή ατμόσφαιρα του εστιατορίου αναμειγνύεται με τα σύγχρονα στοιχεία, δημιουργώντας την κατάλληλη διάθεση όχι μόνο για καλό φαγητό, αλλά και για αναγνώσεις βιβλίων ή εκθέσεις ζωγραφικής, που συχνά λαμβάνουν χώρα στον Μαγεμένο Αυλό. 

www.magemenosavlos.com 210 72 23 195

Αμύντα 4, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist