Ο Μπατίστ, σεφ με καταγωγή
από τη Γαλλία, αποφάσισε να βάλει στη ζωή των Αθηναίων το street food που τους έλειπε. Και πολύ καλά έκανε! Ο λόγος για
το νέο μαγαζί της Σόλωνος, το Le Panam και τα french tacos του.
Θα το αναγνωρίσετε από τα
χρώματα της γαλλικής σημαίας με κυρίαρχο ένα σούπερ φρέσκο μπλε.
Η φιλοσοφία
πίσω από το εγχείρημα είναι ότι ήθελε να δημιουργήσει έναν χώρο και ένα street προϊόν που να ενώνει ανθρώπους, γεύσεις και
πολιτισμούς – άλλωστε και τα ίδια τα french tacos μπλέκουν υλικά από πολλούς διαφορετικούς
πολιτισμούς).
Ο Μπατίστ συνεχίζει
λέγοντας: «Ο πελάτης είναι ο σεφ. Δεν υπάρχει καμία έτοιμη πρόταση από εμάς για
το πώς να φτιάξει το french tacos του. Είναι ελεύθερος ο
καθένας να δημιουργήσει».
Πράγματι, με γνώμονα αυτή την ήδη λαχταριστή βάση
(τορτίγια-πατάτες-σος τυριού) ο καθένας μπορεί να επιλέξει το κρέας του ανάμεσα
σε κοτόπουλο απλό, γεμιστό ή παναρισμένο, στο διάσημο cordon bleu, σε
τέντερς (το παραφίλετο του κοτόπουλου), μπιφτέκι μοσχαρίσιο, αλλά και
λαχανικών.
Στις γαρνιτούρες
φιγουράρουν η σαλάτα, η ντομάτα, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι και οι ελιές, όπου
όλα αυτά προστίθενται χωρίς χρέωση. Και για τους μερακλήδες, μπέικον, αυγά,
τηγανιτά κρεμμύδια, τσένταρ, πιπεριές και μανιτάρια ή φέτα, με έξτρα χρέωση.
Φυσικά μία από τις δέκα σάλτσες θα δώσουν στο
french tacos σου τη ζουμερή υφή που τους ταιριάζει.
Την παραμονή σας στο Le Panam συνοδεύει η γαλλική ραπ και τα αναψυκτικά από
Γαλλία που δίνουν τη δική τους γαλλική εσάνς σε αυτόν τον τόσο «γαλλικό δρόμο»,
τη Σόλωνος, όπως λέει ο ίδιος ο Μπατίστ.
Ένα πουλάκι μας είπε σε άπταιστα γαλλικά ότι στα επόμενα σχέδια του
μαγαζιού είναι η προσθήκη cocktails που θα
μας ταξιδέψουν στο Moulin Rouge και στον
Πύργο του Άιφελ. Για να δούμε!…
created with
WordPress Website Builder .