Επειδή ο χειμώνας προβλέπεται βαρύς, από κάθε άποψη και ελλείψει καλοριφέρ, οι παλιές εφημερίδες δεν αρκούν για να μας ζεστάνουν, ας θυμηθούμε καλού-κακού, κάποιες θερμαντικές σούπες της Κατοχής.
Από το βιβλίο της Ναταλία Σαμαρά
Η εμπνεύστρια της συνταγής, ισχυρίζεται ότι μια λαχανόσουπα είναι πολύ πιο θρεπτική από ένα πιάτο ζωμό κρέατος που ανοίγει απλώς την όρεξη.
ΥΛΙΚΑ
- Λίγο λάχανο ή απομεινάρια από σαλάτα λάχανο ή μόνο τα γουλιά που θα τα τρίψετε στον τρίφτη.
- Λίγο λάδι
- 1 κρεμμυδάκι
- Λίγο λεμόνι
- Λίγο κόκκινο πιπέρι
- Λίγο μαϊδανό
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβετε το λάχανο όσο πιο ψιλό μπορείτε.
- Κοκκινίζετε στην κατσαρόλα το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
- Ρίχνετε το λάχανο και προσθέτετε ανάλογο νερό αλάτι, πιπέρι, το μαϊδανό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν. Στο τέλος ρίχνετε το λεμόνι.