• Η Πόλη Ζει
  • Εμείς
  • Γράφουν
  • Επικοινωνία
Η Πόλη Ζει
No Result
View All Result
  • Σύνδεση

Έντυπο που διαβάζεται

Site που δεν βομβαρδίζει

  • Άποψη

    Αποχαιρετώντας τον Κώστα

    Ένα βιβλίο είναι λίγο πολύ λίγο, διάβασε τέσσερα αν θες να σ’ αγαπώ

    Κάθε 6 Δεκέμβρη, ένα πλάκωμα στο στήθος

    Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: μια γιορτή των συνόλων

    Πολυτεχνείο, μία μέρα μετά

    Μικρές διαδρομές σε μια μεγάλη πόλη | Ασ’τους να λένε

    Η ευθανασία είναι δικαίωμα | Ασ’τους να λένε

    Μία σύνθεση σημείων αποσύνθεσης

    Τα όρια της γλώσσας

    Μια ειδική ανάγκη της πολιτικής ορθότητας

    Κρίμα σε όλους μας

    Ένας αητός καθότανε

      Ο κος Αντετοκούνμπο και η αμηχανία

    Τι έφτιαξε ο άνθρωπος!

    Σε ποιον ανήκει ο Λεξ;

    Κοίτα κάτι σαγιονάρες με ήθος

    Από το θάρρος στο θράσος

  • Χαρτί
    • Όλα
    • Editorial
    • Eδώ θα διαβάσεις ένα σχετικά δύσκολο κείμενο
    • Ανεξήγητη πόλη
    • Αφιερώματα
    • Διάφορα
    • Έγκλημα στην κουζίνα
    • Η ψυχή της Πόλης
    • Καυστική ποτάσα
    • ΣΟΦΙΟλογίες
    • Στη Διαπασών
    • Συνεντεύξεις
    • Συνέργια Θηλέων
    • Τεύχη
    • Φώντας Λάδης

    Oι χαζάδες του μήνα | τ.100

    Tι μπορεί να σημαίνει το «κάτω τα χέρια από τους μετανάστες»; | Editorial | Τεύχος #100

    «Πάρε το 100» – *Εκ της Διευθύνσεως

    Στη Διαπασών… | Οκτώβριος 2023

    Τεύχος #100

    Τα γράφαμε εμείς | Τo Ψήφισμα της κρήνης. Περί το 432/1 π.χ.

  • Θέμα

    “Ηχογραφώντας το βουητό της πόλης” μαζί με το Fragile

    Παγκόσμιο Κύπελλο και δύσκολες αποφάσεις

    Well-being ή αλλιώς, ο δρόμος προς την ευδαιμονία

    Παιδικότητα και Δημόσιος Χώρος

    Θαλασσάκι μου!

    Παιδί: Ένας ολόκληρος κόσμος

    HYGGE | Η τέχνη του «Ευ Ζην» αλά δανέζικα

    Μπορούμε να το κάνουμε

    Πότε θα πιούμε εκείνον τον καφέ;

    Η σκληρότητα και η ανθρωπιά

    Ένα «Rafale» από την Κύπρο…

    Η “Ελπίδα” πίσω από το τζάμι

    Η επανάσταση του Τουίστ

    Κοινωνικό Κομμωτήριο Δήμου Αθηναίων

  • Μιλήσαμε

    Όλγα Δούρου: «Η πολιτική για μένα είναι τρόπος ζωής»

    Για τον Νίκο Χριστόπουλο, τα πιο ωραία είναι τα πίσω μπαλκόνια

    Τι γυρεύει ένας τσολιάς στο ΚΥΤΤΑΡΟ;

    Η Δώρα Παρδάλη είναι αγόρι, κορίτσι και ηθοποιός. Και γαμάτη.

    Το Blue Swimming Center άνοιξε τις πόρτες του στην Κυψέλη

    Γιώργος Σκεύας: «Χωρίς κοινό δεν υπάρχει θέατρο»

    Η Creative Icon Films μάς αφυπνίζει κοινωνικά

    Η θηλυκή πλευρά της ΚΟΣΜΟΪΑΤΡΙΚΗΣ συνεχίζει την ιστορία

    Ελένη Φιλίνη: «Η εργασία σώζει τη γυναίκα από τον εξευτελισμό»

    Η Ήρα Κατσούδα βιώνει, δουλεύοντας, το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο

    Στο μυαλό του Γιάννη Σκαραγκά | Ο σεναριογράφος του «Κάνε ότι κοιμάσαι» αποκαλύπτεται

    Σωτήρης Καλυβάτσης: «Προτιμώ να υπηρετώ την κωμωδία και να κάνω τον κόσμο να γελά»

    Μωρά στη Φωτιά: O Στέλιος Σαλβαδόρ απάντησε σε 8 ερωτήσεις μας

    Η Ξένια Κούρτογλου μας δίνει την έμπνευση της ημέρας στον σταθμό του Galaxy 92

    Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Ονειρεύομαι να έχω όνειρα μέχρι το τέλος»

  • Βιβλίο
    • Όλα
    • Άνθρωποι του βιβλίου
    • Αφιερώματα στο Βιβλίο
    • Βιβλιοκριτικές
    • Νέες εκδόσεις

    Δηλώστε συμμετοχή με το διήγημά σας στη σειρά «Συνευρέσεις» των Εκδόσεων Λογότυπο

    «Πίστη, ελπίδα και πόνος», των Nick Cave – Seán O΄Hagan | Εκδόσεις Κλειδάριθμος

    «Τρία δεκαοκτώ» του Θράσου Καμινάκη | Eκδόσεις Καστανιώτηs

    Oι προτάσεις της “Σύγχρονης Εποχής” για τα Χριστούγεννα

    Εκδόσεις ΠΕΚ | Τέχνη, ιστορία και φιλοσοφία για τα δώρα των Χριστουγέννων!

    Έρωτας, περιπέτειες και… χημεία! Όλα συνδυάζονται στους νέους τίτλους των εκδόσεων Bell.

    Κωνσταντίνος Μπούρας «Τα θεατρικά της καραντίνας» | Παρουσίαση βιβλίου

    «M’ ένα βιβλίο συζητώ» | “Ο Γλάρος Ιωνάθαν”

    fbt

    Αυτό το βιβλίο θα σε κάνει να λατρέψεις τη χημεία. Αλήθεια!

    Γιάννης Ευσταθιάδης | Παρουσίαση δίτομου έργου στον Ιανό της Αθήνας

    Νίκος Αρβανιτάκης – Ο λευκός φασίστας

    Θάνος Αλεξανδρής – Αυτή η νύχτα μένει

  • Πολιτισμός
    • Όλα
    • TV & Movies
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Πίνακες
    • Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια

    Η θεατρική ομάδα «πείρα(γ)μα» και «Το Τρίκυκλο» παρουσιάζουν το «Tango Bar»

    Εικαστική έκθεση με κολάζ του Χρήστου Δημούλα στο θέατρο «Άλφα»

    Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Πρόγραμμα Φεβρουαρίου 2023

    Ο Μποτιτσέλι στην Πυρά | Θέατρο Vault

    Διαβάστηκε… | Μια μουσικοθεατρική κωμωδία στο Red Jasper Cabaret Theatre

    Opening | ΤΡΑΝΣ – Konstantinos Berdeklis | 10 Φεβρουαρίου

    «Η Αρκούδα» του Άντον Τσέχωφ στο Χοροχρόνο

    HUMAN Party με τους TRIART στο Χορoστάσιο | Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

    Untold Φιλμ Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών | Κινηματογράφος Τριανόν

    26ο Παζάρι Βιβλίου 2023 | Πλατεία Κλαυθμώνος

    Variete Show στο Red Jasper | Πέμπτη 26 Ιανουαρίου

    Axis Mundi – Το τελευταίο δέντρο | Από 20 Ιανουαρίου στο BIOS exploring urban culture

    Ναπάλμ Χάσταγκ Φάμιλι, σε κείμενο και σκηνοθεσία Πάνου Κούγια | Θέατρο Φούρνος

    Σκληρές Φωτογραφίες, του Κυριάκου Βέρη | Studio Mαυρομιχάλη

    Επιγραφικό Μουσείο | Παράταση για την εικαστική έκθεση «H ανάγκη της θύμησης»

  • Έξοδος
    • Όλα
    • Explore Athens
    • Βολτάροντας στην Αθήνα
    • Δρομο-Λόγια
    • Πόλη Αφιέρωμα
    • Πρόταση Εβδομάδας

    Η μπάρα του «Λογιότατου» (και η Τζένη Βάνου) μας ενώνει όλους

    FRAU: Νύχτες με παλμό, σε αστικό φόντο

    Βολτάροντας (σ)την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

    Winter spirits με υπογραφή

    Φrίdda με άρωμα κρασιού

    Ατμοσφαιρικά Χριστούγεννα σε στυλ… «de Grèce», στον πεζόδρομο της Ηπίτου

    Booking Hill: Μία ξεχωριστή περίπτωση βιβλιοκαφέ στην πόλη

    Ήρθε η ώρα για απόδραση με το Escapepolis

    Στον αριθμό 27 της Ερατοσθένους σε οδηγεί η μυρωδιά λυκίσκου

    Η οδός Κερκύρας πάνω κάτω

    Χριστουγεννιάτικο χωριό στα Ξύλινα Καισαριανής

    Kυβέλη: Σημαίνει Κυψέλη. Και το ανάποδο

    Για brunch στο Φrídda Γκρίκ Μπιστρό

    Το TraMe φέρνει ιταλικό άρωμα στο αθηναϊκό street brunch

    Το Στόρι επιμένει στο μπραντς αλά ελληνικά

    Το Pair all day σε βάζει στο πιο γευστικά υγιεινό πρόγραμμα

  • Άνθρωποι
    • Όλα
    • Faces
    • Αθήνα: μία / σε υπέρχρονη κίνηση
    • Άλφα
    • Και όμως συνέβη
    • Κλίκ
    • Σλάλομ
    • Στιγμές
    • Συναντηθήκαμε
    • Σύνθημα
    • Τι 'πες τώρα!

    Bonsai – Memories | 11. Eπτά

    Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ – Ο σταρ της ασπρόμαυρης εποχής

    Το παράδοξο της Αχιλλέως

    Bonsai – Memories | 7. Η λύπη

    Ο Γιάννης Αγγελάκας, όπως πάντα, «είχε κέφια»

    Πάνω κάτω η Σοφοκλέους

    Ο Παύλος Παυλίδης και οι Hotel Alaska σε ένα υπαίθριο rock party στην Τεχνόπολη

    O Φοίβος Δεληβοριάς και το “ANIME” ζωντανά στην Τεχνόπολη

    Bonsai – Memories | Γκολ

  • Εκδόσεις Λογότυπο

    Με την πένα του Παντελή Καψή (1880-1963) – Μικρασιατικαί Αναμνήσεις

    Ω, γλυκιά μου ορχιδέα | Αναστασία Τσαγκάρη | Εκδόσεις Λογότυπο

    Σαν Περγαμόντο | Όλγα Κωστούρου | Εκδόσεις Λογότυπο

    Μικρά λατινικά ποιήματα | Νίκος Γ. Μοσχονάς | Εκδόσεις Λογότυπο

    rodos_cover_book

    Ευτό το παραμύτι που είπα ήτο του… | Χρυσάνθη Κόζα | Εκδόσεις Λογότυπο

    1821_book_cover

    1821: Από το καριοφίλι στην πένα | Γιάννη Βλαχογιάννη Μνήμη | Εκδόσεις Λογότυπο

    mesaiwnas-cover

    Ο Μεσαίωνας στα μάτια μας | Chiara Frugoni | Εκδόσεις Λογότυπο

    ekklisakia-parousiasi

    Δώδεκα εκκλησάκια των Αθηνών | Ιωάννης Μ. Μιχαλακόπουλος | Εκδόσεις Λογότυπο

    nestoraskanonas

    Νέστορας Φανάρας – Κανόνας Ερωτικός / Στο Άγιο Όρος | Εκδόσεις Λογότυπο

  • #Breaktime

    Ζήτω η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Βασιλεία

    Πλοϊκό Εξπρές

    Η Σειρά

    Απολογισμός;

    Ποιος θυμάται τον αντικαπνιστικό νόμο;

    Let the creepy Xmas begin

    5 Δρόμοι, φάσματα αισθήσεων

    Τούτο το φθινόπωρο, μίλα μου με χρώματα!

    Ημιμάθεια κάτω απ’ την Ακρόπολη

    Χριστόφορε; Ξαναγύρισες, ε;

    Πέρασμα Ρ9 [Ρέικιαβικ] – εναπόθεση [του ξάρχειου]

    Και η σόουμπιζ έχει δικαίωμα στη μητρότητα

    Καιλοκαιρινή σιέστα μέχρι που χτύπησε ένα Tweet

    Αναγνώσματα Καλοκαιριού

    πέρασμα Ρ8 [Ρέικιαβικ]- ανοιχτοί ουρανοί, κλειστοί ουρανοί

    Η Δημοσιογραφία του μπικίνι

    Πιστεύετε;

  • Well Being
    • Όλα
    • Shopping
    • Γεύση
    • Κατοικίδια
    • Μαγείρεψε το!
    • Υγεία

    Stalking – Όταν η εμμονή βαφτίζεται έρωτας

    Αντιμετώπισε τις δυσκολίες της ζωής σου σε 4 βήματα!

    To Mandala Clothing κλείνει 7 χρόνια παρουσίας και το γιορτάζει

    Το Blue Swimming Center άνοιξε τις πόρτες του στην Κυψέλη

    Ψητοπωλείο ο Γιώργος | Παραδοσιακό ελληνικό σουβλάκι και πλούσιες γεύσεις

    Vrettos Antiques | Το παλαιοπωλείο που ταξιδεύει απ’ την Πλατεία Αβησσυνίας μέχρι τα Χανιά

    Κλείσε το 2022 με τον πιο θετικό τρόπο!

    1Η ΗΜΕΡΙΔΑ | Το τραύμα της κακοποίησης & η επανόρθωσή του.

    Μία… bookla για τις σελίδες σου

    Blue Swimming Center: Τώρα κολυμπάμε στο κέντρο της Αθήνας

    Trending Tags

    • 10 χρόνια ΗΠΖ
    • ΔΙΑΝΟΜΗ
    No Result
    View All Result
    • Άποψη

      Αποχαιρετώντας τον Κώστα

      Ένα βιβλίο είναι λίγο πολύ λίγο, διάβασε τέσσερα αν θες να σ’ αγαπώ

      Κάθε 6 Δεκέμβρη, ένα πλάκωμα στο στήθος

      Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: μια γιορτή των συνόλων

      Πολυτεχνείο, μία μέρα μετά

      Μικρές διαδρομές σε μια μεγάλη πόλη | Ασ’τους να λένε

      Η ευθανασία είναι δικαίωμα | Ασ’τους να λένε

      Μία σύνθεση σημείων αποσύνθεσης

      Τα όρια της γλώσσας

      Μια ειδική ανάγκη της πολιτικής ορθότητας

      Κρίμα σε όλους μας

      Ένας αητός καθότανε

        Ο κος Αντετοκούνμπο και η αμηχανία

      Τι έφτιαξε ο άνθρωπος!

      Σε ποιον ανήκει ο Λεξ;

      Κοίτα κάτι σαγιονάρες με ήθος

      Από το θάρρος στο θράσος

    • Χαρτί
      • Όλα
      • Editorial
      • Eδώ θα διαβάσεις ένα σχετικά δύσκολο κείμενο
      • Ανεξήγητη πόλη
      • Αφιερώματα
      • Διάφορα
      • Έγκλημα στην κουζίνα
      • Η ψυχή της Πόλης
      • Καυστική ποτάσα
      • ΣΟΦΙΟλογίες
      • Στη Διαπασών
      • Συνεντεύξεις
      • Συνέργια Θηλέων
      • Τεύχη
      • Φώντας Λάδης

      Oι χαζάδες του μήνα | τ.100

      Tι μπορεί να σημαίνει το «κάτω τα χέρια από τους μετανάστες»; | Editorial | Τεύχος #100

      «Πάρε το 100» – *Εκ της Διευθύνσεως

      Στη Διαπασών… | Οκτώβριος 2023

      Τεύχος #100

      Τα γράφαμε εμείς | Τo Ψήφισμα της κρήνης. Περί το 432/1 π.χ.

    • Θέμα

      “Ηχογραφώντας το βουητό της πόλης” μαζί με το Fragile

      Παγκόσμιο Κύπελλο και δύσκολες αποφάσεις

      Well-being ή αλλιώς, ο δρόμος προς την ευδαιμονία

      Παιδικότητα και Δημόσιος Χώρος

      Θαλασσάκι μου!

      Παιδί: Ένας ολόκληρος κόσμος

      HYGGE | Η τέχνη του «Ευ Ζην» αλά δανέζικα

      Μπορούμε να το κάνουμε

      Πότε θα πιούμε εκείνον τον καφέ;

      Η σκληρότητα και η ανθρωπιά

      Ένα «Rafale» από την Κύπρο…

      Η “Ελπίδα” πίσω από το τζάμι

      Η επανάσταση του Τουίστ

      Κοινωνικό Κομμωτήριο Δήμου Αθηναίων

    • Μιλήσαμε

      Όλγα Δούρου: «Η πολιτική για μένα είναι τρόπος ζωής»

      Για τον Νίκο Χριστόπουλο, τα πιο ωραία είναι τα πίσω μπαλκόνια

      Τι γυρεύει ένας τσολιάς στο ΚΥΤΤΑΡΟ;

      Η Δώρα Παρδάλη είναι αγόρι, κορίτσι και ηθοποιός. Και γαμάτη.

      Το Blue Swimming Center άνοιξε τις πόρτες του στην Κυψέλη

      Γιώργος Σκεύας: «Χωρίς κοινό δεν υπάρχει θέατρο»

      Η Creative Icon Films μάς αφυπνίζει κοινωνικά

      Η θηλυκή πλευρά της ΚΟΣΜΟΪΑΤΡΙΚΗΣ συνεχίζει την ιστορία

      Ελένη Φιλίνη: «Η εργασία σώζει τη γυναίκα από τον εξευτελισμό»

      Η Ήρα Κατσούδα βιώνει, δουλεύοντας, το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο

      Στο μυαλό του Γιάννη Σκαραγκά | Ο σεναριογράφος του «Κάνε ότι κοιμάσαι» αποκαλύπτεται

      Σωτήρης Καλυβάτσης: «Προτιμώ να υπηρετώ την κωμωδία και να κάνω τον κόσμο να γελά»

      Μωρά στη Φωτιά: O Στέλιος Σαλβαδόρ απάντησε σε 8 ερωτήσεις μας

      Η Ξένια Κούρτογλου μας δίνει την έμπνευση της ημέρας στον σταθμό του Galaxy 92

      Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Ονειρεύομαι να έχω όνειρα μέχρι το τέλος»

    • Βιβλίο
      • Όλα
      • Άνθρωποι του βιβλίου
      • Αφιερώματα στο Βιβλίο
      • Βιβλιοκριτικές
      • Νέες εκδόσεις

      Δηλώστε συμμετοχή με το διήγημά σας στη σειρά «Συνευρέσεις» των Εκδόσεων Λογότυπο

      «Πίστη, ελπίδα και πόνος», των Nick Cave – Seán O΄Hagan | Εκδόσεις Κλειδάριθμος

      «Τρία δεκαοκτώ» του Θράσου Καμινάκη | Eκδόσεις Καστανιώτηs

      Oι προτάσεις της “Σύγχρονης Εποχής” για τα Χριστούγεννα

      Εκδόσεις ΠΕΚ | Τέχνη, ιστορία και φιλοσοφία για τα δώρα των Χριστουγέννων!

      Έρωτας, περιπέτειες και… χημεία! Όλα συνδυάζονται στους νέους τίτλους των εκδόσεων Bell.

      Κωνσταντίνος Μπούρας «Τα θεατρικά της καραντίνας» | Παρουσίαση βιβλίου

      «M’ ένα βιβλίο συζητώ» | “Ο Γλάρος Ιωνάθαν”

      fbt

      Αυτό το βιβλίο θα σε κάνει να λατρέψεις τη χημεία. Αλήθεια!

      Γιάννης Ευσταθιάδης | Παρουσίαση δίτομου έργου στον Ιανό της Αθήνας

      Νίκος Αρβανιτάκης – Ο λευκός φασίστας

      Θάνος Αλεξανδρής – Αυτή η νύχτα μένει

    • Πολιτισμός
      • Όλα
      • TV & Movies
      • Εικαστικά
      • Θέατρο
      • Μουσική
      • Πίνακες
      • Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια

      Η θεατρική ομάδα «πείρα(γ)μα» και «Το Τρίκυκλο» παρουσιάζουν το «Tango Bar»

      Εικαστική έκθεση με κολάζ του Χρήστου Δημούλα στο θέατρο «Άλφα»

      Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Πρόγραμμα Φεβρουαρίου 2023

      Ο Μποτιτσέλι στην Πυρά | Θέατρο Vault

      Διαβάστηκε… | Μια μουσικοθεατρική κωμωδία στο Red Jasper Cabaret Theatre

      Opening | ΤΡΑΝΣ – Konstantinos Berdeklis | 10 Φεβρουαρίου

      «Η Αρκούδα» του Άντον Τσέχωφ στο Χοροχρόνο

      HUMAN Party με τους TRIART στο Χορoστάσιο | Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

      Untold Φιλμ Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών | Κινηματογράφος Τριανόν

      26ο Παζάρι Βιβλίου 2023 | Πλατεία Κλαυθμώνος

      Variete Show στο Red Jasper | Πέμπτη 26 Ιανουαρίου

      Axis Mundi – Το τελευταίο δέντρο | Από 20 Ιανουαρίου στο BIOS exploring urban culture

      Ναπάλμ Χάσταγκ Φάμιλι, σε κείμενο και σκηνοθεσία Πάνου Κούγια | Θέατρο Φούρνος

      Σκληρές Φωτογραφίες, του Κυριάκου Βέρη | Studio Mαυρομιχάλη

      Επιγραφικό Μουσείο | Παράταση για την εικαστική έκθεση «H ανάγκη της θύμησης»

    • Έξοδος
      • Όλα
      • Explore Athens
      • Βολτάροντας στην Αθήνα
      • Δρομο-Λόγια
      • Πόλη Αφιέρωμα
      • Πρόταση Εβδομάδας

      Η μπάρα του «Λογιότατου» (και η Τζένη Βάνου) μας ενώνει όλους

      FRAU: Νύχτες με παλμό, σε αστικό φόντο

      Βολτάροντας (σ)την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

      Winter spirits με υπογραφή

      Φrίdda με άρωμα κρασιού

      Ατμοσφαιρικά Χριστούγεννα σε στυλ… «de Grèce», στον πεζόδρομο της Ηπίτου

      Booking Hill: Μία ξεχωριστή περίπτωση βιβλιοκαφέ στην πόλη

      Ήρθε η ώρα για απόδραση με το Escapepolis

      Στον αριθμό 27 της Ερατοσθένους σε οδηγεί η μυρωδιά λυκίσκου

      Η οδός Κερκύρας πάνω κάτω

      Χριστουγεννιάτικο χωριό στα Ξύλινα Καισαριανής

      Kυβέλη: Σημαίνει Κυψέλη. Και το ανάποδο

      Για brunch στο Φrídda Γκρίκ Μπιστρό

      Το TraMe φέρνει ιταλικό άρωμα στο αθηναϊκό street brunch

      Το Στόρι επιμένει στο μπραντς αλά ελληνικά

      Το Pair all day σε βάζει στο πιο γευστικά υγιεινό πρόγραμμα

    • Άνθρωποι
      • Όλα
      • Faces
      • Αθήνα: μία / σε υπέρχρονη κίνηση
      • Άλφα
      • Και όμως συνέβη
      • Κλίκ
      • Σλάλομ
      • Στιγμές
      • Συναντηθήκαμε
      • Σύνθημα
      • Τι 'πες τώρα!

      Bonsai – Memories | 11. Eπτά

      Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ – Ο σταρ της ασπρόμαυρης εποχής

      Το παράδοξο της Αχιλλέως

      Bonsai – Memories | 7. Η λύπη

      Ο Γιάννης Αγγελάκας, όπως πάντα, «είχε κέφια»

      Πάνω κάτω η Σοφοκλέους

      Ο Παύλος Παυλίδης και οι Hotel Alaska σε ένα υπαίθριο rock party στην Τεχνόπολη

      O Φοίβος Δεληβοριάς και το “ANIME” ζωντανά στην Τεχνόπολη

      Bonsai – Memories | Γκολ

    • Εκδόσεις Λογότυπο

      Με την πένα του Παντελή Καψή (1880-1963) – Μικρασιατικαί Αναμνήσεις

      Ω, γλυκιά μου ορχιδέα | Αναστασία Τσαγκάρη | Εκδόσεις Λογότυπο

      Σαν Περγαμόντο | Όλγα Κωστούρου | Εκδόσεις Λογότυπο

      Μικρά λατινικά ποιήματα | Νίκος Γ. Μοσχονάς | Εκδόσεις Λογότυπο

      rodos_cover_book

      Ευτό το παραμύτι που είπα ήτο του… | Χρυσάνθη Κόζα | Εκδόσεις Λογότυπο

      1821_book_cover

      1821: Από το καριοφίλι στην πένα | Γιάννη Βλαχογιάννη Μνήμη | Εκδόσεις Λογότυπο

      mesaiwnas-cover

      Ο Μεσαίωνας στα μάτια μας | Chiara Frugoni | Εκδόσεις Λογότυπο

      ekklisakia-parousiasi

      Δώδεκα εκκλησάκια των Αθηνών | Ιωάννης Μ. Μιχαλακόπουλος | Εκδόσεις Λογότυπο

      nestoraskanonas

      Νέστορας Φανάρας – Κανόνας Ερωτικός / Στο Άγιο Όρος | Εκδόσεις Λογότυπο

    • #Breaktime

      Ζήτω η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Βασιλεία

      Πλοϊκό Εξπρές

      Η Σειρά

      Απολογισμός;

      Ποιος θυμάται τον αντικαπνιστικό νόμο;

      Let the creepy Xmas begin

      5 Δρόμοι, φάσματα αισθήσεων

      Τούτο το φθινόπωρο, μίλα μου με χρώματα!

      Ημιμάθεια κάτω απ’ την Ακρόπολη

      Χριστόφορε; Ξαναγύρισες, ε;

      Πέρασμα Ρ9 [Ρέικιαβικ] – εναπόθεση [του ξάρχειου]

      Και η σόουμπιζ έχει δικαίωμα στη μητρότητα

      Καιλοκαιρινή σιέστα μέχρι που χτύπησε ένα Tweet

      Αναγνώσματα Καλοκαιριού

      πέρασμα Ρ8 [Ρέικιαβικ]- ανοιχτοί ουρανοί, κλειστοί ουρανοί

      Η Δημοσιογραφία του μπικίνι

      Πιστεύετε;

    • Well Being
      • Όλα
      • Shopping
      • Γεύση
      • Κατοικίδια
      • Μαγείρεψε το!
      • Υγεία

      Stalking – Όταν η εμμονή βαφτίζεται έρωτας

      Αντιμετώπισε τις δυσκολίες της ζωής σου σε 4 βήματα!

      To Mandala Clothing κλείνει 7 χρόνια παρουσίας και το γιορτάζει

      Το Blue Swimming Center άνοιξε τις πόρτες του στην Κυψέλη

      Ψητοπωλείο ο Γιώργος | Παραδοσιακό ελληνικό σουβλάκι και πλούσιες γεύσεις

      Vrettos Antiques | Το παλαιοπωλείο που ταξιδεύει απ’ την Πλατεία Αβησσυνίας μέχρι τα Χανιά

      Κλείσε το 2022 με τον πιο θετικό τρόπο!

      1Η ΗΜΕΡΙΔΑ | Το τραύμα της κακοποίησης & η επανόρθωσή του.

      Μία… bookla για τις σελίδες σου

      Blue Swimming Center: Τώρα κολυμπάμε στο κέντρο της Αθήνας

      Trending Tags

      • 10 χρόνια ΗΠΖ
      • ΔΙΑΝΟΜΗ
      No Result
      View All Result
      No Result
      View All Result

      Κουζίνες του Κόσμου

      από Γεωργία Δρακάκη
      18/04/2019
      στην κατηγορία Main Slider, Θέμα, Χαρτί
      Reading Time: 1 min read
      Share on FacebookShare on Twitter

      Ποια αστική γειτονιά, πλέον, δεν διακρίνεται από ένα ιδιαίτερο συνονθύλευμα μυρωδιών που αναδίδονται από τα φαγητά των ανθρώπων της; Οι γειτονιές, οι πόλεις, οι χώρες δεν κατοικούνται από ομοεθνείς και «ημεδαπούς». Οι μίξεις και οι προσμίξεις του ανθρώπινου γένους στους τόπους ζωής και καθημερινότητάς του έχουν επιφέρει την ίδια ακριβώς μωσαϊκή κατάσταση στην πιο αναγκαία και συνάμα πιο απολαυστική του συνήθεια: τη διατροφή.

      Το φαγητό, ως στοιχείο κουλτούρας, χαρακτηρίζει τους λαούς, τους φέρνει κοντά γύρω από τραπέζια και τους δημιουργεί συνθήκη διαλόγου πάνω σε ζητήματα γαστρονομίας.

      Το «πες μου τι τρως να σου πω ποιος είσαι» είναι στις μέρες μας πολύ πιο ακριβές από το «πες το μου τι τρως να σου πω από πού είσαι». Κυρίως ,βέβαια, επικρατεί το «πες μου τι θες να δοκιμάσεις να σου πω ποιος θες να γίνεις».

      Γιατί ένας άνθρωπος που αγαπά να δοκιμάζει γεύσεις και να τολμά συνδυασμούς γίνεται ταξιδιώτης, κοσμοπολίτης, δέκτης και πομπός μιας κάποιας φιλοσοφίας, μιας αντίληψης γύρω από τι συναντούν οι πρωτόγονες και παντοτινές αισθήσεις της πείνας, της δίψας, της λαχτάρας, με τρόπο ικανό να τις ικανοποιήσει και, σχεδόν, να τις εμπνεύσει.

      Η Ευρώπη, η Ασία, η Αμερική, η Αφρική, η Ανατολή και η Δύση ευρύτερα, μοιάζουν πλήρως αδελφοποιημένες μες στην καρδιά των γειτονιών του κόσμου, χάρη στην τελικά έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να εξερευνά και να μην αρκείται σε αυτό που του έμαθαν ως «δικό του», για να μπορεί, ίσως, να επιστρέφει με στοργή σε αυτό, έχοντας πρώτα κατακτήσει και απολαύσει τα «δικά» άλλων.

      Η Διεθνής Κουζίνα στην Ελλάδα

      Η παγκοσμιοποίηση της γεύσης
      Πιτσαρίες σε κάθε γειτονιά την δεκαετία του 80, μίνι οργασμός κινέζικων και γαλλικών ρεστοράν τη δεκαετία του 90, γκουρμεδιές σερβιρισμένες σε μέγεθος κουτσουλιάς εν τω μέσω τεράστιων, λευκών πορσελάνινων πιάτων, χάμπουργκερ, χοτ ντογκ, σαλάτα του Καίσαρα με δύο τόνους πηχτής, κρύας σάλτσας να γεμίζει το στόμα σε κάθε μπουκιά, παρμεζάνα και μπλου τσιζ στο μέσο ελληνικό ψυγείο, σόγια σως, σούσι spots, λίαν προσφάτως bao buns, noodles που καλά κρατούν, τάκος, εντσιλάδας, γιαουρτλού κεμπάπ, ινδικές συνταγές με άφθονο κάρυ, φαλάφελ κι Άγιος ο Θεός, μπουρίτος, τσίλι κον κάρνε, πατάτες κουμπίρ και πόσα ακόμα…

      Έχετε άγνωστες λέξεις; Στη γεύση δεν μετράει η γλώσσα, κοινώς «όταν τρώμε δε μιλάμε». Οι επιλογές πολλές και εύκολα χωνεμένες σε μια χώρα που ανήκει στη μεσογειακή κουζίνα, με πολλά κοινά με τις κουζίνες της Ιταλίας, της Μέσης Ανατολής και της Τουρκίας. Οι Έλληνες, εδώ και αιώνες, αγαπούν το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα τυριά και τα γάλατα, το μέλι, τα βότανα, κάπου κάπου το κρέας και το ψάρι. Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε αυτές τις πάμπλουτες σε γεύση και διατροφική αξία ύλες να ενσωματώνονται σε εξωτικές συνταγές ή να συνδυάζονται με άλλες ύλες και να παίζουν δημιουργικά μαζί τους προς τέρψη των σιελογόνων αδένων μας.

      Από το πλαστικό fast food στο γαστρονομικότερο και υγιεινότερο comfort food, από τον φραπέ και την τυρόπιτα στο χορταστικό και φασιονίστικο brunch, από την δυσπιστία απέναντι σε κουζίνες λαών που έχουν μεταναστεύσει στην Ελλάδα στο επιχειρηματικό άνοιγμα Ελλήνων στις κουζίνες τους, έχουμε φτάσει σε ένα ιδιαίτερα σύνθετο επίπεδο συνύπαρξης της διεθνούς κουζίνας στη χώρα μας, η οποία, πάντως, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές ή τη Βόρεια Αμερική, ας πούμε, έχει μεγάλη ιστορία και παράδοση στο φαγητό.

      Είναι όμως το ίδιο πράγμα η αδελφοποίηση με την παγκοσμιοποίηση; Με βάση μια ίσως επίφοβη αναλογική πολιτικής και φαγητού, η απάντηση είναι πως φυσικά και όχι. Η αδελφοποίηση αφορά την ουσία, την επί ίσοις όροις συνύπαρξη και συνεργασία, ενώ η παγκοσμιοποίηση συνδέεται ως έννοια με αυτήν του κέρδους, της ταχύτητας, της ευκολίας. Είναι άλλο να περπατάς σε μια πόλη και να έχεις επιλογές μεταξύ γεύσεων του κόσμου, αλλά με προεξάρχουσες τις τοπικές ύλες, αυτές που είναι ίσως η βάση και για την παρασκευή εξωτικών πιάτων και άλλο να κάνεις ένα ταξίδι και να μην μπορείς να βρεις τη γευστική ταυτότητα του μέρους που επισκέφθηκες.

      Μπέργκερ πατού, κέτσαπ και γλυκές σως, πολλή σοκολάτα, τηγανιτές κρούστες και τυρί, πολύ λιωμένο τυρί τείνουν να σκεπάσουν τη διαφορετικότητα των γεύσεων καταγωγικά και να τις εξομοιώσουν με άλλοθι την παγκοσμιότητα και ίσως και τη μόδα. Όπως έχει γράψει σε άρθρο του ο διακεκριμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης «ένας άνθρωπός πρέπει να έχει προσωπικότητα και ένας λαός παράδοση»-θέλουμε να τρώμε στην Αθήνα γεύσεις από την Ινδονησία, την Αρμενία, το Περού, θέλουμε όμως, όταν το επιλέγουμε, να μπορέσουμε να φάμε σε ποιοτικές και εστιατορικές εκδοχές καλά, αμιγώς ελληνικά πιάτα. Η τάση του fusion μαγειρέματος έχει μπερδέψει λίγο τα πράγματα, σε σημείο να βλέπουμε μεξικανικά σουβλατζίδικα, σικάτες ψησταριές που σερβίρουν το αρνί με noodles ή, ακόμα χειρότερα, με ετοιματζίδικες τηγανιτές πατάτες και ούτω καθεξής…

      Έχουμε σίγουρα βαρεθεί τον ταγκιασμένο «μουζάκα» που το 80s ήταν παρακατήθηκη του τουριστικού aka ζόρμπα χρυσωρυχείου της χώρας, δεν έχουμε όμως ακόμα προλάβει να χορτάσουμε όμορφη, καθάρια, ελληνική κουζίνα. Η οποία, μεταξύ μας, είναι ο βασικός-αν και σίγουρα όχι ο μόνος- λόγος που ένας τουρίστας κάθεται με ανυπομονησία σε ένα εν Ελλάδι εστιατόριο. Το θέμα είναι, φυσικά, πώς μπορούμε, διατηρώντας την κουζίνα μας και βαστώντας την σε υψηλά επίπεδα κι όχι λογικές ευκολίας και παλιακής εκμετάλλευσης, να αγκαλιάσουμε επιχειρηματικά και «καταναλωτικά» όλες αυτές τις μη ελληνικές γεύσεις που πλουτίζουν τον ουρανίσκο και την ψυχή μας.

      Από την Πίτσα στο Σούσι

      Λιτοδίαιτοι αρχαίοι Έλληνες, κρεατοφάγοι και οργιώδεις Ρωμαίοι, καλοφαγάδες και πολυτελείς Βυζάντιοι, πικάντικοι και μερακλήδες Μικρασιάτες, με ιδιαίτερη την επιρροή των Πολιτών και των Ποντίων, αλλά και πέρασμα Εβραίων, Αρμενίων κι Αιγυπτίων μπόλιασαν τις ούτως ή άλλως ποικίλες, λόγω γεωγραφίας, ελληνικές παραδόσεις στην τροφή με ύλες και με συνταγές που διαμόρφωσαν την ελληνική κουζίνα όπως την ξέρουμε σήμερα. Οι δυνατότητες της γης και της θάλασσάς μας, όπως επίσης η θρησκεία μας χάραξαν πλαίσια και όρισαν διατροφικές συνήθειες. Ταβέρνες, καπηλειά, μαγειρεία, μπακάλικα, ζαχαροπλαστεία εκτός από τις ταπεινές κουζίνες των ελληνικών σπιτιών, λειτούργησαν καθοριστικά ως χώροι βρώσης συγκεκριμένων εδεσμάτων μες στις πολυτάραχες δεκαετίες της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

      Η πίτσα, αυτό το κλασικό «ιταλικό» πιάτο, που δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη γη να μην το τρώει, δεν είναι και τόσο ιταλικό. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν πρώτοι την ιδέα να φτιάξουν στρογγυλή λεπτή ζύμη πάνω στην οποία θα προσέθεταν κατά βούληση διάφορα υλικά. Αυτή η ιδέα πέρασε και στους Ρωμαίους, ενώ οι Ιταλοί στην πραγματικότητα προσέθεσαν τη σάλτσα τομάτας, όταν αυτή ήρθε στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα. Η πίτσα με την εκδοχή που γνωρίζουμε σήμερα ταξίδεψε στην Αμερική και λατρεύτηκε-φυσικά, το ζυμάρι της πάχυνε, τα υλικά της πλούτισαν και διάσημα brands που έφτιαχναν και πουλούσαν πίτσα γνώρισαν μεγάλη άνθιση.

      Για το σούσι, πάντως, αυτό το επίσης πολύ δημοφιλές και σταθερά αναπτυσσόμενο στις προτιμήσεις ακόμα και του πιο καχύποπτου μέρους του κοινού, δεν μπορεί η Ελλάδα να διεκδικήσει πατρότητα. Η ιστορία του είναι συνδεδεμένη με αυτή της Ιαπωνίας και είναι πολύ παλιό έδεσμα, αν και πέρασε μια περίοδο ελάχιστης δημοφιλίας στη μαμά-χώρα του. Σήμερα, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική διεκδικεί ίσως τα πρωτεία ανάμεσα στα πιο instagram friendly φαγητά.

      Ανάμεσα από την πίτσα και το σούσι, δεσπόζει ένα πολύ ενδιαφέρον χάος. Με σταθερά υψηλά στη δημοφιλία τις αμερικάνικες, γρήγορες και ανθυγιεινές τάσεις στο φαγητό, αλλά και την έλευση πιάτων από μέρη του κόσμου που μπορεί ούτε και να ξέρουμε πού πέφτουν στον χάρτη, η Ελλάδα είναι ένα εξαιρετικά γόνιμο και φιλόξενο έδαφος για τις κουζίνες του κόσμου.

       

      Ωδή στην Έθνικ Κουζίνα

      Οι συνοικίες συχνά κρύβουν τους καλύτερους θησαυρούς. Είναι μάλλον απίθανο να βρεις σε αυθεντική εκδοχή τα πιάτα μιας έθνικ κουζίνας σε ένα multi εστιατόριο που υπόσχεται ότι τα έχει όλα και συμφέρει.

      Η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί ο καθένας μας να μαγειρέψει σπίτι του μαροκινό ή μεξικάνικο. Η έλλειψη βασικών υλικών που κάνουν όλη τη διαφορά στη γεύση μπορεί να κάνει το πιάτο μας να μοιάζει με κακοφτιαγμένη απομίμηση. Ευτυχώς, οι τιμές στα αγαπημένα μας στέκια κρατιούνται σε τίμια επίπεδα.

      Ξινό, γλυκό, πικρό, πικάντικο. Ωραία, ε; Ναι! Υπάρχει, όμως, και το umami που είναι ιαπωνική λέξη και μεταφράζεται κάπως σαν «ευχάριστη νοστιμιά».

      Ethnic, τυπικά, δεν μπορεί να θεωρηθεί μια γαλλική συνταγή ή ένα πιάτο από την Ισπανία. Με τον συγκεκριμένο όρο περιγράφονται συνήθως τα φαγητά που τρώνε οι πιο φτωχές κοινωνικές τάξεις κάθε χώρας ή ίσως αυτές που οι άνθρωποί τους έχουν ακόμα πολύ στενή σχέση με τη γη και το στάδιο παραγωγής. Κι όμως, στα πιο ακριβά εστιατόρια παγκοσμίως έχουν τρυπώσει και δικαίως τα πιο εκλεκτά πιάτα των λαών της οικουμένης!

      Το εθνικό φαγητό της Αγγλίας είναι πλέον… το κλασικό ινδικό Tikka Masala, μια συνταγή βασισμένη στο κοτόπουλο.

      Το πιο διάσημο «έθνικ» φαγητό παγκοσμίως είναι ίσως το κεμπάπ, μπιφτέκι παρασκευασμένο από κρέας μοσχαρίσιο και αρνίσιο, συνδεδεμένο άρρηκτα με τη μουσουλμανική παράδοση.

      Απίστευτα κι όμως γαστρονομικά

      • Στη Συρία χρησιμοποιούν τη λέξη «μεζέ» για τα ορεκτικά σε μικρές ποσότητες που εκκινούν ένα ολοκληρωμένο γεύμα ή δείπνο, ενώ σε όλες τις γιορτές τους οι Σύριοι έχουν το έθιμο να σφάζουν και να ψήνουν αρνί. Επίσης, αγαπούν να συνοδεύουν τον απογευματινό τους καφέ με μπακλαβαδάκια. Σας θυμίζει κάτι;
      • Το πιπέρι Σιτσουάν αποτελεί ένα πολύ κεντρικό υλικό της κινέζικης κουζίνας. Ουσιαστικά, είναι αποξηραμένος βλαστός λουλουδιού. Το λάδι τσίλι δίνει τη γνώριμη αίσθηση καυτερού. Από την άλλη, ο ταϋλανδέζικος βασιλικός χαρίζει στα πιάτα της κουζίνας από την Ταϋλάνδη αυτό το φρέσκο και χαρακτηριστικό άρωμα γλυκόριζας. Τέλος, το tamarind της Ινδικής κουζίνας, που είναι ένας όξινο πολτός από το συνωνόματο φυτό, είναι ένα από τα πιο αυθεντικά συστατικά της, οξύ και εύκολα αναγνωρίσιμο γευστικά.
      • Η μεξικάνικη κουζίνα έχει περιληφθεί από το 2010 στα μνημεία της άυλης κληρονομιάς της ανθρωπότητας, στον κατάλογο της UNESCO. Συγκεκριμένα, η κουζίνα της πολιτείας του Μιτσοακάν θεωρείται ότι αποτελεί ένα πολιτιστικό μοντέλο που περιλαμβάνει την καλλιέργεια, τις τελετουργικές πρακτικές και τις δεξιότητες ανά ηλικία. Στον όρο μεξικάνικη κουζίνα, επίσης, σύμφωνα με την UNESCO, περιλαμβάνονται οι μαγειρικές τεχνικές και τα έθιμα των προγόνων της κοινότητας, όπως περνούν από γενιά σε γενιά.
      • Το μαροκινό street food είναι πολύ ξεχωριστό. Κεμπάπ, καλαμάρι και σαρδέλες στο γκριλ, γλυκό μάγουλο προβάτου, πικάντικα σαλιγκάρια, αρνίσια συκωτάκια σε σουβλάκι, αλλά και makouda, δηλαδή σβώλους τηγανητής πατάτας, συνοδεία της πικάντικης σάλτσας harissa.

       

       

      Γεωργία Δρακάκη

      Απόφοιτη Νομικής. Δημοσιογραφεί γιατί το είχε όνειρο από παιδί: ραδιόφωνο, γράψιμο, ρεπορτάζ και πολύ διάβασμα γεμίζουν τις μέρες της. Δύο θεατρικά έργα και μια συλλογή διηγημάτων έχουν δια χειρός της κυκλοφορήσει. Παρακολουθεί την πραγματική ζωή και τους ανθρώπους της πόλης και καταγράφει τραγουδώντας σε ρε μινόρε.

      Σχετικά άρθρα

      Διάφορα

      Oι χαζάδες του μήνα | τ.100

      Editorial

      Tι μπορεί να σημαίνει το «κάτω τα χέρια από τους μετανάστες»; | Editorial | Τεύχος #100

      Διάφορα

      «Πάρε το 100» – *Εκ της Διευθύνσεως

      Στη Διαπασών

      Στη Διαπασών… | Οκτώβριος 2023

      Τεύχη

      Τεύχος #100

      Υγεία

      Αντιμετώπισε τις δυσκολίες της ζωής σου σε 4 βήματα!

      Next Post

      50 χρόνια Jethro Tull-Η προπώληση ξεκινά!

      No Result
      View All Result

      Δημοφιλή

      • Όλγα Δούρου: «Η πολιτική για μένα είναι τρόπος ζωής»

        359 shares
        Share 144 Tweet 90
      • Τι γυρεύει ένας τσολιάς στο ΚΥΤΤΑΡΟ;

        366 shares
        Share 146 Tweet 92
      • Η μπάρα του «Λογιότατου» (και η Τζένη Βάνου) μας ενώνει όλους

        428 shares
        Share 171 Tweet 107
      • «Τρία δεκαοκτώ» του Θράσου Καμινάκη | Eκδόσεις Καστανιώτηs

        343 shares
        Share 137 Tweet 86
      • Πού θα φας και πού θα πιείς στην Καισαριανή!

        1085 shares
        Share 434 Tweet 271

      Πόλεις μέσα στην Πόλη | Άνθρωποι, γεγονότα, καταστάσεις | Street Press ΗΠΖ | Χαρτί - διαδίκτυο

      • Άποψη
      • Χαρτί
      • Editorial
      • Ανεξήγητη πόλη
      • Αφιερώματα
      • Διάφορα
      • Η ψυχή της Πόλης
      • Καυστική ποτάσα
      • Συνεντεύξεις
      • Φώντας Λάδης
      • Θέμα
      • Μιλήσαμε
      • Βιβλίο
      • Άνθρωποι του βιβλίου
      • Αφιερώματα στο Βιβλίο
      • Βιβλιοκριτικές
      • Νέες εκδόσεις
      • Πολιτισμός
      • TV & Movies
      • Εικαστικά
      • Θέατρο
      • Κλίκ
      • Μουσική
      • Έξοδος
      • Πόλη Αφιέρωμα
      • Explore Athens
      • Πρόταση Εβδομάδας
      • #Breaktime
      • Για τον Δήμο Αθηναίων
      • Υγεία
      • Free Athens
      • Articles
      • Explore Athens
      • Άνθρωποι
      • Faces
      • Συναντηθήκαμε
      • Σύνθημα
      • Τι ‘πες τώρα!
      • Μαγείρεψε το!
      • The Saucha Life
      • Γεύσεις Κατοχής
      • Η ψυχολογική διάσταση του μαγειρέματος
      • Ζώδια
      • Κατοικίδια
      • Τα δωρεάν της Πόλης
      • 10 χρόνια ΗΠΖ
      • Τεύχη

      Ακολούθησε μας

      • #patisionmood
      • >> 💯 τεύχη ΗΠΖ παράλληλα με τα δέκατα γενέθλια. 

Στην εποχή του διαδικτύου, των σόσιαλ και της εικόνας «το έντυπο ζει», γιατί είναι ένα πολιτιστικό γεγονός, πρόταγμα και κατεύθυνση.

Από αύριο λοιπόν, στους δρόμους της Πόλης, "πάρτε το 100" - είναι για καλό!

*Ξεφυλλίστε το έντυπο, όπως ακριβώς τύπωνεται, στο ISSUU (link in bio).

#ipolizei #freepress #streetpress #januaryissue #100issues
      • Ψυρρή - Βαβυλώνα : Χ 

#patisionmood
      • #ipolizei #patisionmood #streetpress
      • Where is Acropolis? 

#patisionmood
      • 🎁GIVEAWAY |  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ🎁

Σε συνεργασία με το πιστοποιημένο  κατάστημα @biorewild χαρίζουμε σε ένα τυχερό ένα πακέτο περιποίησης  4 προϊόντων  με εκχύλισμα κάνναβης, της εταιρείας HEMPIKA.

Για να τα διεκδικήσεις ακολούθησε τα βήματα:
➡️Κάνε like στη δημοσίευση
➡️Ακολούθησε τα προφίλ @ipolizei_ και @biorewild
➡️Κάνε tag σε σχόλιο ένα φίλο

Το bundle αποτελείται από:
1. Κρέμα Προσώπου Κάνναβης “Face Cream” 50 mL 
2. Body Butter 150mL
3.Σαπούνι για μαλλιά "Shampoo" 50gr
4. Χειροποίητο Σαπούνι "Soap Bar"  100gr

Ο διαγωνισμός διαρκεί έως και την Τετάρτη 01.02. 
Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 02.02 .

Βρες το κατάστημα στην οδό Αναπαύσεως 7 και μάθε περισσότερα για τα οφέλη της CBD στην επιδερμίδα!

Καλή επιτυχία σε όλα!
.
.
.
#διαγωνισμός #giveaway #giveawaygreece #giveawaygr
      Copyright – Η Πόλη Ζει | Street Press "ΗΠΖ"
      No Result
      View All Result
      • Αρχική
      • Άποψη
      • Χαρτί
        • Editorial
        • Ανεξήγητη πόλη
        • Αφιερώματα
        • Διάφορα
        • Η ψυχή της Πόλης
        • Καυστική ποτάσα
        • Παράξενες ιστορίες
        • Συνεντεύξεις
      • Θέμα
      • Μιλήσαμε
      • Βιβλίο
        • Βιβλιοκριτικές
        • Νέες εκδόσεις
        • Άνθρωποι του βιβλίου
        • Αφιερώματα στο Βιβλίο
      • Πολιτισμός
        • TV & Movies
        • Εικαστικά
        • Θέατρο
        • Κλίκ
        • Μουσική
        • Πίνακες
        • Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια
      • Έξοδος
        • Δρομο-Λόγια
        • Πόλη Αφιέρωμα
        • Πρόταση Εβδομάδας
        • Explore Athens
      • ΑΝΘΡΩΠΟΙ
      • #Breaktime
      • ΔΙΑΝΟΜΗ
      • Άνθρωποι
        • Faces
        • Συναντηθήκαμε
        • Σύνθημα
        • Τι ‘πες τώρα!
        • Και όμως συνέβη
      • Well Being
        • Shopping
        • Υγεία
        • Μαγείρεψε το!
        • Κατοικίδια
      • Ζώδια
      • Εκδόσεις Λογότυπο
      • Για τον Δήμο Αθηναίων
      • Τα δωρεάν της Πόλης
      • 10 χρόνια ΗΠΖ
      • Τεύχη

      Copyright – Η Πόλη Ζει | Street Press "ΗΠΖ"

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In

      Add New Playlist

      Αυτό το Website χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να περιηγείστε στον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.Πολιτική Απορρήτου.