Έντυπο που διαβάζεται

Site που δεν βομβαρδίζει

Τα κεραμικά για πολλούς είναι πάθος. Ένα πάθος που μάλλον ακουμπάει σε αρχέγονα ένστικτα. Σε εικόνες προγονικές. Οι κεραμικές δημιουργίες μάς συνδέουν ακούσια με τη φύση, με τη γη. Είναι σαν να φύτρωνουν από το χώμα και όχι να φτιάχνονται από χέρια ανθρώπινα. 

Ένας άνθρωπος με τέτοιο πάθος για την τέχνη της κεραμικής, αλλά και ζωντανό παράδειγμα ότι φτιάχνονται από χέρι ανθρώπου είναι ο Λευτέρης. Από την κόκκινη κιόλας πρόσοψη καταλαβαίνει κάνεις ότι, από το 2013, κάτι γεμάτο καρδιά και μεράκι συμβαίνει στην ΑΡΓώ. Και έτσι είναι! 

Στο εργαστήρι του κατασκευάζονται κεραμικά με εγχάρακτη διακόσμηση: κυρίως αντίγραφα του 12ου αιώνα, αλλά και πρωτότυπα εμπνευσμένα από θέματα του νησιού της Σκύρου.

Η Σκύρος δεν είναι καθόλου τυχαία πηγή έμπνευσης· αν και δεν είχε παράδοση στην κατασκευή κεραμικών, αποτελεί το θησαυροφυλάκιο της ευρωπαϊκής κεραμικής αφού τα σπίτια των ντόπιων ήταν γεμάτα με «θησαυρούς» από την εποχή που η πειρατεία δημιουργούσε ένα ιδιόμορφο δίκτυο μεταφοράς πολιτισμών και τεχνοτροπιών από τόπο σε τόπο. 

Από το 1997, μάλιστα, ο Λευτέρης καταπιάστηκε και με τα πλακάκια, όταν του ζητήθηκε από το «Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς» να κατασκευάσει κάποια για το ίδιο το μουσείο, τα οποία κοσμούν το χώρο μέχρι σήμερα. Από τότε, δε σταμάτησε την ενασχόλησή του και με την τέχνη αυτή κι έτσι μπορείς να κάνεις τη δική σου ειδική παραγγελία και να αποκτήσεις μοναδικά πλακάκια που θα ομορφύνουν το χώρο σου. 

Στο κατάστημα ΑΡΓώ της Χαριλάου Τρικούπη, λοιπόν, θα βρείτε μία πανέμορφη συλλογή από δικές του δημιουργίες, αλλά και επιλεγμένα κεραμικά άλλων δημιουργών από όλα τα μέρη του κόσμου. Και όχι μόνο αυτά, αφού το μαγαζί είναι ένα patchwork από κεραμικά, ιδιαίτερα παιχνίδια, καλαίσθητα είδη δώρων σε μεγάλη ποικιλία και ένα σωρό ακόμη ξεχωριστά διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα. Η Σταυρούλα –η ψυχή της ΑΡΓώ– θα σας βοηθήσει να κινηθείτε ανάμεσα στα ράφια του καταστήματος και να κάνετε τις καλύτερες επιλογές. 
Ένας κόσμος πολύχρωμος, εμπνευσμένος και ταξιδιάρικος σε καλεί να τον γνωρίσεις!

ΑΡΓώ

Χαριλάου Τρικούπη 75, Εξάρχεια

Τ: 697 653 1800

argo-ceramics-gifts.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist