Εξαίρετοι μεζέδες για εκείνα τα ‘‘πάρτι’’ όπου ο καθένας κουβαλούσε το φαγητό του κι όλοι μαζί γλεντούσαν τραγουδώντας τραγούδια που σατίριζαν την πείνα και τη δυστυχία της Κατοχής.
(Ο Έλληνας μπορεί να χάσει τα πάντα, ποτέ όμως το χιούμορ). Ώσπου να ακούσουμε τα αντίστοιχα τραγούδια του σήμερα, ας δοκιμάσουμε τους κεφτέδες του τότε.
Από το βιβλίο της Ναταλία Σαμαρά
Πολύ νόστιμοι οι κεφτέδες από τα κοτσάνια και τα εξωτερικά φύλλα του κουνουπιδιού.
Yλικά
• Τα κοτσάνια και τα σκληρά φύλλα από ένα κουνουπίδι 2 κιλών
• Μαϊντανό, δυόσμο, τριμμένο κρεμμύδι
• Λίγο μοσχοκάρυδο
• Αλάτι, πιπέρι
• 2 κουταλιές αλεύρι για να σφίξουν οι κεφτέδες
• Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
1. Κόβουμε και πλένουμε καλά τα κοτσάνια και τα φύλλα
2. Τα βράζουμε να μαλακώσουν καλά
3. Τα σουρώνουμε και τα περνάμε από τη μηχανή του κιμά
4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε
5. Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τηγανίζουμε