Κατοχική συνταγή για υπέροχη μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη. Τα δίσεκτα εκείνα χρόνια η ζάχαρη ήταν είδος σπάνιο και πανάκριβο.
Από το βιβλίο της Ναταλία Σαμαρά
Ωραία μαρμελάδα, χωρίς ζάχαρη, γίνονται τα σύκα.
Yλικά
• Σύκα
• Λίγη σταφιδίνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τον κόμπο και το κοτσανάκι.
2. Τα πλένουμε καλά και τα περνάμε, με τις φλούδες, από τη μηχανή του κιμά (ή του μούλτι).
3. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν με το νερό που θα χύσουν μόνα τους.
4. Τα ανακατεύουμε συνεχώς και τα αφήνουμε να δέσουν καλά.
5. Προαιρετικά προσθέτουμε σταφιδίνη.