«Τα Γιούλια» είναι από αυτά τα αιωνόβια σημεία αναφοράς της πόλης, αφού η ιστορία τους ξεκινά από το 1945. Ο παππούς Βαγγέλης Αγιακλόγλου ήρθε από τη Μικρασία με τις τσέπες γεμάτες γλυκές δημιουργίες και παραδοσιακές πολίτικες συνταγές.
Αρωματικό τσουρέκι, γλυκά του κουταλιού, γαλακτομπούρεκο και τραγανό φύλλο μπακλαβά. Σημείο εκκίνησης, το πρώτο ζαχαροπλαστείο επί της οδού Μεσολογγίου. Το όνομα του ζαχαροπλαστείου κρύβει την πιο χαριτωμένη ιστορία. «Γιούλια» προσφωνούσε τσαχπίνικα ο παππούς Βαγγέλης τη σύζυγό του και, όπως λέγεται, η μετονομασία του ζαχαροπλαστείου με το χαΐδευτικό της, αποτέλεσε το δώρο του για τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού. Αυτή η ιστορία αγάπης ίσως είναι η αιτία για τη μακρόχρονη επιτυχημένη πορεία των ζαχαροπλαστείων «Τα Γιούλια».
Από την πρώτη μέρα λειτουργίας πάντως, το ζαχαροπλαστείο ξεχώρισε για το μοσχομυριστό τσουρέκι και μέχρι σήμερα, δύο γενιές μετά, αποτελεί το σήμα κατατεθέν του καταστήματος. Αγνές πρώτες ύλες, αυθεντική πολίτικη συνταγή και λίγη ζάχαρη από πάνω για τη γλύκα είναι τα μυστικά της επιτυχίας. Οι πολίτικες συνταγές διατηρούνται ακόμη στα μπενμαρί, με τα σιροπιαστά να κλέβουν την παράσταση, ενώ οι «χιονούλες» που τυλίγονται με την ινδική καρύδα και… χιονίζουν τα χείλη μας αποτελούν εγγύηση για κάθε είδους κέρασμα και όχι μόνο.
Τώρα που ο καιρός ανοίγει, το χειροποίητο παγωτό έρχεται σε κυπελάκι, σε χωνάκι ή σε οικογενειακή συσκευασία μάς ταξιδεύει στις εποχές που μετρούσαμε παγωτά μέχρι να έρθει ο Οκτώβρης.
Ό,τι κι αν επιλέξετε να δοκιμάσετε πάντως, να είστε σίγουροι ότι ο συνδυασμός τεχνογνωσίας, αγνών πρώτων υλών και διατήρησης των αξιών που έρχονται από το 1945 θα σας ανταμείψουν γευστικά και με το παραπάνω.
Extra Tip: Το κατάστημα κάνει και delivery. Ακόμη να καλέσετε;
Αλέκου Παναγούλη 74, Νέα Ιωνία, 210 27 98 351
Αναγεννήσεως 49-51, Νέα Ιωνία, 210 27 78 840
Μεσολογγίου 24, Νέα Ιωνία, 210 27 99 766
[email protected]
https://www.tagioulia.gr/
Fb Page: Τα Γιούλια
Ig Page: ta_gioulia