Έντυπο που διαβάζεται

Site που δεν βομβαρδίζει

Δέκα χρόνια τώρα το Λεμονάκι της Καλλιδρομίου χρωματίζει με το δικό του τρόπο τη γωνία στην οποία κατοικεί. Μεγάλη γκάμα μαναβικής και ιδιαίτερα προϊόντα παρελαύνουν στα ράφια, τα καφάσια, τα ψυγεία και τους πάγκους του πανέμορφου αυτού μαγαζιού που μοιάζει να ξεπήδησε από όνειρο.

Πρόκειται για ένα οπωροπαντοπωλείο που στήθηκε σιγά σιγά με περίσσια αγάπη και φροντίδα. Σε πείσμα των καιρών επιμένει να διατηρεί υψηλή ποιότητα μέσα από πολύ ψάξιμο και συνεργασίες με οικοτεχνίες και μικρούς παραγωγούς, αλλά και να προτείνει έναν ευαίσθητο και τρυφερό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. 

Η καλοσύνη και το πραγματικό ενδιαφέρον του Νίκου και της Έφης τόσο για τη γειτονιά όσο και για τη δουλειά τους, τους έκανε γρήγορα αγαπητούς από περίοικους, αλλά και από κόσμο άλλων γειτονιών που αγάπησαν κι αυτοί με τη σειρά τους το Λεμονάκι και τα καλούδια του.

Δεν επαναπαύονται όμως ποτέ καθώς ψάχνουν συνεχώς καινούρια πράγματα για να εφοδιάσουν το μαγαζάκι τους. Σε αυτό συμβάλει και ο κόσμος που αν θέλει κάτι ιδιαίτερο μπορεί να το παραγγείλει από το Λεμονάκι· αν το υλικό βρεθεί και είναι «τυχερό» τότε μπορεί να γίνει και μόνιμος «κάτοικος» και να βρεθεί από τη μία μέρα στην άλλη στα ράφια του καταστήματος. 
Ανάμεσα σε λαχανικά, φρούτα, όσπρια, βότανα, αυγά, γαλακτοκομικά, χύμα δημητριακά, παξιμάδια, ελιές, λάδι, ακόμη και χειροποίητες φυτικές κρέμες προσώπου και σώματος και ένα σωρό ακόμη μοσχομυριστά και λαχταριστά προϊόντα, βρίσκονται και κάποια πράγματα που δεν είναι για πώληση αλλά ομορφαίνουν το εσωτερικό του μαγαζιού – αποτέλεσμα της αγάπης του Νίκου για τα παλιά αντικείμενα. Ο εσωτερικός χώρος, λοιπόν, μοιάζει με μία σκηνή που απαρτίζεται από πολλά διαφορετικά στοιχεία και που όλα μαζί φτιάχνουν μία οικεία εικόνα από τα παλιά.

Τα Σάββατα –μέρα λαϊκής αγοράς για την Καλλιδρομίου– η σκηνή αυτή βγαίνει στο δρόμο και γίνεται σημείο συνάντησης: παρέες μαζεύονται στο Λεμονάκι με ρακές, τσιπουράκια και σαλάτες για το τσιμπολόγημα – φυσικά φτιαγμένες από τα υλικά του καταστήματος και δια χειρός των ανθρώπων του. 
Κοπιάστε!

Λεμονάκι της Καλλιδρομίου

Καλλιδρομίου 31, Εξάρχεια 

Τ: 21 5535 5930

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist