“Τα δίσεκτα εκείνα χρόνια της κατοχής, οι Ελληνίδες νοικοκυρές, με φαντασία και αγάπη, πλούτισαν το τραπέζι της ανέχειας με γεύσεις πρωτόγνωρες, όπως είναι τα φασόλια ξερά σουβλάκια. Μήπως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να γνωρίσουμε τα φαγητά της επιβίωσης;”
Από το Βιβλίο της Ναταλία Σαμαρά
Δοκιμασμένος σπάνιος μεζές για το κρασάκι. Να πάνε κάτω τα φαρμάκια.
ΥΛΙΚΑ
• 50-100 μεγάλα φασόλια (σήμερα γίγαντες)
• Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
• Λίγο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
• Αλάτι, πιπέρι
• Λίγο αλεύρι
• Ανάλογο νερό
• Οδοντογλυφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε αποβραδίς στο νερό τα φασόλια να μαλακώσουν
2. Την επομένη τα πλένουμε και τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό (να μην λιώσουν). Τα σουρώνουμε.
3. Μέσα σε βαθύ πιάτο διαλύουμε το αλεύρι με ανάλογο νερό, αλατοπίπερο, το ψιλοτριμμένο κρεμμύδι και τον άνηθο. Να γίνει ένα κουρκούτι πηχτό.
4. Περνάμε τα φασόλια στις οδοντογλυφίδες και τα φτιάχνουμε σουβλάκια.
5. Τα βουτάμε στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε.
Discussion about this post