Έντυπο που διαβάζεται

Site που δεν βομβαρδίζει

ΔΙΑΦΥΛΑΞΤΕ ΤΗΝ 5η ΑΙΣΘΗΣΗ
Η αίσθηση της αφής
της Α.Κ.

Δημοσίευση 25/12/2021
sciencetoday.gr*

Είναι επικίνδυνο και μόνο που σας γράφω. Γι’αυτό θα μου επιτρέψετε να αποκρύψω το όνομά μου. Όμως η επιστημονική μου συνείδηση και ο όρκος του Ιπποκράτη δεν μου επιτρέπει να σωπάσω.

Εδώ και καιρό, ο έλεγχος και ο περιορισμός των ελευθεριών έχει οδηγήσει σε καταστάσεις άνευ προηγουμένου. Όμως δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρισκόμουν αντιμέτωπη με την αλλαγή της ίδια της ανθρώπινης φύσης. Ο επικίνδυνος κυβερνήτης Μον Ελάσκ αποφάσισε να αφαιρέσει από το ανθρώπινο DNA το γονίδιο της αφής. Για όσους δεν ξέρουν η αίσθηση της αφής, η 5η αίσθηση, είναι η πιο βασική για την ανθρώπινη λειτουργία. Στο υλιστικό κομμάτι, η αφή είναι υπεύθυνη για:

  • Να νιώθουμε τον κόσμο και τους εαυτούς μας τρισδιάστατους
  • τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ: Για παράδειγµα, λόγω των πληροφοριών που παρέχονται στο δέρμα από το απτικό σύστηµα, ένα άτοµο έχει τη δυνατότητα να βρει τα χρήµατα στην τσέπη του, να κινηθεί στον χώρο στο σκοτάδι για να βρει πχ το κερί, να βρει τα κλειδιά στην τσάντα του χωρίς να χρειαστεί να κοιτάζει
  • τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: Η αίσθηση της αφής παίζει σηµαντικό ρόλο στην προστασία µας από κίνδυνο. Για παράδειγµα, µας δείχνει την διαφορά ανάµεσα στο απαλό άγγιγµα ενός οικείου προσώπου από το ανατριχιαστικό άγγιγµα των ποδιών µιας κατσαρίδας. Μας δείχνει την διαφορά ανάµεσα σε ένα κοφτερό αντικείµενο που ακουµπάµε από ένα απαλό.
  • Την αντίληψη εσωτερικών και εξωτερικών πόνων
  • Το περπάτημα και την ισορροπία
  • Την ομιλία
  • Τον έλεγχο των μυών

Και αυτά είναι λίγα μπροστά στη σημασία της αφής, αλλά δεν έχω άλλο χρόνο να αναλύσω επιστημονικά σε τι μας εξυπηρετεί ακριβώς στις καθημερινές μας λειτουργίες.

Σκεφτείτε όμως, ότι χωρίς αφή, θα εξαλειφθούν ανθρώπινα συναισθήματα. Ο πόνος, που μας βοηθά να προχωρήσουμε, ο έρωτας που μας δίνει ζωή, η αίσθηση του αγαπημένου μας που μας δίνει λόγο να υπάρξουμε, το πάθος, η ηδονή, όλα όσα κάνουν τη ζωή μας αξίζουν να τη ζούμε. Οι Τέχνες θα εκλείψουν. Οι ηθοποιοί δεν θα μπορούν να βιώσουν συναισθήματα και να τα μεταφέρουν στη σκηνή, οι ζωγράφοι δεν θα αποτυπώνουν με το πινέλο τους στο χαρτί όσα βλέπουν, οι μουσικοί δεν θα νιώθουν τη δόνηση των πλήκτρων και των χορδών.

Και συμφέρει το κράτος, καταλαβαίνετε; Χωρίς συναισθήματα, στο απόλυτο κενό, ο έλεγχος είναι ευκολότερος. Αντιδράστε όσο είναι καιρός. Ένας θαυμαστός, καινούργιος και στείρος κόσμος ξημερώνει. Γεμάτος με ανθρώπους ανάπηρους.
___________________________
* Μόλις δημοσιεύθηκε το άρθρο, τα γραφεία του sciencetoday.gr έκλεισαν, ενώ η συντάκτρια βρέθηκε νεκρή. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την πληροφορία στο dark web για τους ανθρώπους του μέλλοντος. Ίσως έτσι, κάποιοι σωθούν. Η συντακτική ομάδα του sciencetoday.gr.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist