1. “ΑΜΑΝ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ;”: Κρατιούνται φοβισμένα από το χεράκι, από το ντουλαπάκι, από το τιμόνι από όπου να ναι. Δημιουργούν ένα τεράστιο άγχος κοιτώντας και αυτές αν άναψε το φανάρι, αν έρχεται κάποιος, αν έχεις ξεπεράσει το όριο ταχύτητας…

Αντίδοτο: Πάρτε της ένα παιδικό σωσίβιο με τιμονάκι και βάλτε την να οδηγεί σε έναν φανταστικό κόσμο, τον δικό της.

2. “ΠΑΡΤΑ ΜΑΛΑΚΑ”: Μουντζώνει, βρίζει, μουγκρίζει κάποιον που κατά την κρίση της δεν οδηγεί καλά ή έκανε κάτι που εκείνη θεωρεί ότι έθιξε την προσωπικότητα της, το όχημα στο οποίο βρίσκεται ή και τον άνδρα της. Πολλές φορές κατεβαίνει ένας (ή και δύο δίμετροι) και έρχονται σε εσένα και όχι σε αυτήν…

Αντίδοτο: Προσπαθήστε να αποφύγετε το ξύλο, εάν δε τα καταφέρετε εκμεταλλευτείτε το μετά στο σπίτι…

3. “ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ”: Δεν δείχνει καμιά εμπιστοσύνη στην ικανότητα προσανατολισμού σου και σε πρήζει κάθε λεπτό με το επικό “Σταμάτα να ρωτήσουμε”. “Μα έχει πινακίδα”. “Σταμάτα να ρωτήσουμε σου λέω, δεν ξέρεις”. Συνήθως την υποστηρίζουν και τα παιδιά από το πίσω κάθισμα και πλέον υπάρχει μία ενορχηστρωμένη αμφισβήτηση στο πρόσωπό σου.

Αντίδοτο: Σταματήστε και μόλις πάει στο περίπτερο να ρωτήσει βάλτε μπροστά και φύγετε. Εντάξει περιμένετε την στην επόμενη στροφή.

4. “ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ”: Μετά από 5 λεπτά αρχίζει το “Κατι ακούγεται, το λάστιχο είναι;”, “Γιατί άναψε το λαμπάκι” (και είναι το φλας), “Κάτι τρίζει”. Μία γενικευμένη καχυποψία πλανάται στην ατμόσφαιρα και περιμένεις από στιγμή σε στιγμή να εκραγεί ο κινητήρας, να μπουρλοτιάσει το ντεπόζιτο, να σκάσουν και τα 4 λάστιχα συγχρόνως.

Αντίδοτο: Πείτε πρώτος εσείς “Κάτι ακούγεται”. Αφήστε την να κατέβει και να βάλει το αυτί της στο καπό. Χτυπήστε με όλη σας την δύναμη το κλάξον!

5. ΦΤΑΝΟΥΜΕ;: Σε μία διαδρομή 6 ωρών η ερώτηση ακούγεται μετά το πρώτο δίωρο. Συνήθως ακολουθείται από απεγνωσμένες κινήσεις ποδιών, χεριών, κεφαλιών που κάνουν ανυπόφορη την οδήγηση και τα μέτρα μοιάζουν με χιλιόμετρα…

Αντίδοτο: Σταματήστε στην πρώτη στάση του λεωφορείου και πείτε της γλυκά, “αγάπη μου θες να φτάσεις πιο γρήγορα”;

Μην θυμώνετε κορίτσια, ξέρω πως άλλα τόσα έχουν και οι άντρες συνοδηγοί αλλά αν θέλετε γράψτε τα εσείς! Εγώ πάντα οδηγώ!