Οι νοικοκυρές προσπαθούσαν να γεμίσουν το τραπέζι με ‘’λιχουδιές της ένδειας, ενώ οι καρδιές γέμιζαν με ελπίδα’’
Από το βιβλίο της Ναταλία Σαμαρά
Ο ασουρές ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τους πρόσφυγες. Γίνεται από σιτάρι που βράζει ώσπου να μελώσει μαζί με ξηρούς καρπούς και ρόδια. Με πλιγούρι του συσσιτίου (ή δυο πιάτα σούπα) φτιάξτε τον ίδιο ασουρέ.
ΥΛΙΚΑ
- 2 πιάτα πλιγούρι σούπα
- Λίγα καρύδια
- Λίγα μύγδαλα
- Λίγες σταφίδες μαύρες και ξανθές
- Κανέλα
- 1-2 κουταλιές πετιμέζι για να γλυκάνει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζετε το έτοιμο πλιγούρι να πάρει βράση
- Προσθέτετε τα μύγδαλα, καρύδια, σταφίδες και το πετιμέζι διαλυμένο σε λίγο νερό.
- Όταν ξαναπάρει βράση και αρχίσει να πήζει το ρίχνετε σε κεσέδες και αφού κρυώσει το πασπαλίζετε με κανέλα και κοπανισμένο καρύδι.